ŚNIADANIE DEGUSTACYJNE WRAZ Z 30 NAJLEPSZYMI POLSKIMI WINAMI ORAZ Z PIĘCIODANIOWYM MENU

W ramach POLSKIE KORKI / festiwal win polskich vol. 12 zapraszamy na śniadanie degustacyjne wraz z 30 najlepszymi polskimi winami oraz z pięciodaniowym menu Kuby Hamankiewicza / SPOT.

prowadzenie: Maciej Nowicki / Ferment, Sławomir Sochaj / Kanał 750

menu (wkrótce)
lista win (wkrótce)

Jakub Hamankiewicz to młody i ambitny szef kuchni (absolwent CFA Louis Prioux Bar-le-Duc), który doświadczenie zawodowe zdobywał we francuskim Nancy, w restauracjach nagradzanych przez wpływowy przewodnik Gault&Millau. Przed pandemią stworzył w łódzkim Affogato menu, w którym najważniejsze rolę grały lokalne produkty i ich niezwykłe smaki. Obecnie jako szef kuchni SPOT. tworzy kolejne autorskie odsłony dań inspirując się zarówno kuchnią polską, jak i francuską oraz podążając za sezonowymi zmianami. W swojej kuchni wytwarza wędliny, piecze chleby, fermentuje octy i przyrządza zaskakujące przetwory.

W czasie śniadania odbędą się premiery następujących win (lista wkrótce)

Liczba miejsc ograniczona.

bilety dostępne tutaj: https://tiny.pl/bgxw4vxz

Partnerzy wydarzenia: Miele, Puro Hotels, TGhome.
Patronat medialny: Ferment